top of page
AursnesKioskGamleBIlder02.jpg

Landemerke ved
inngangsporten til Sykkylven

Før 1973 gikk fergen mellom Magerholm og Sykkylven til Aure sentrum. Fergekaien ble flyttet til Aursneset, og den 1. april 1973 var det offisiell åpning av fergekaien på Aursneset. Samme dag åpnet også Aursnes Kiosk virksomheten sin på den nye fergekaien.

De første påfølgende månedene etter åpningen av kiosken ble virksomheten drevet fra en salgsvogn, samtidig som kioskbygningen var under oppføring. Første byggetrinn på 96 m² ble ferdig høsten 1973. Det var en moderne
kiosk på den tiden, og den inneholdt kiosk og snackbar/gatekjøkken. Mange vil nok også huske takterrassen med flott utsikt utover fjorden. Aursnes Kiosk var en av de første på Sunnmøre som kunne servere hamburgere og pommes frites. Den dag i dag er signaturretten til Aursnes Kiosk hamburger, og mange mener at Aursnes-burgeren er bygdens beste.

 

Virksomheten har forsøkt å tilpasse seg tidenes endringer fortløpende. I 1982 ble kiosken utvidet til totalt 230 m². Vareutvalget ble større, og det ble flere sitteplasser. På 80-tallet var spilleautomater populære, og kiosken hadde et stort utvalg av arcadespill, flipperspill og knipsekasser.

Nyttårsorkanen 1. januar 1992 påførte kiosken store skader. Veggen mot sjøen ble revet ned av bølger og store deler av gulv og tak ble ødelagt. Dette resulterte i ny ombygging og totalrenovering, og det ble etter ombygging og nyåpning høsten 1992 satset på middagsretter og a`la carte.

Aursnes Kiosk er en familiebedrift som har gitt arbeid til flere hundre ungdommer opp gjennom årene. Kiosken eies og drives i dag av 2. generasjon, og ble på nytt totalrenovert våren 2019. Aursnes Kiosk fremstår i dag som en moderne kiosk med god og rask matservering og mange sitteplasser.

AursnesKioskGamleBIlder03.jpg
bottom of page